Søgefunktion Links
Hvad er brandsikring
Find en specialist inden for passiv brandsikring
Regler og lovgivning mv.
Nyhedsbreve
Publikationer
Publikationer
Luk hullerne efter installationsarbejde
– ellers hjælper du branden på vej
Bogmærk side Print side


Ny kampagne sætter fokus på huller og utætheder om installationsgennemføringer, der får en brand til at sprede sig lynhurtigt.

Luk nu de huller efter rør- eller kabelarbejde. Dét er budskabet i kampagnen "Luk hullet", der sætter fokus på de ofte oversete huller i væg, loft eller gulv. Kampagnen henvender sig til håndværkere, der laver installationsarbejde, primært elektrikere og vvs'er.

Det går hurtigt galt
Når elektrikeren eller vvs'eren har trukket kabler eller rør, er det ekstremt vigtigt, at hullerne bliver tætnet igen bagefter. Selv et lille hul kan få ild, røg og sod til at sprede sig lynhurtigt.

Det kan Hotel Viking i Sæby tale med om. Ved en brand spredte røgen sig hurtigt gennem utætheder om installationsgennemføringer i væggene. Det betød, at 50 mand måtte rydde op i syv uger efter branden og det kostede en millionregning.

- Vi anede ikke, at vi havde utætheder i væggene. Hvis hullerne havde været lukket korrekt, så var branden blevet i det rum, hvor den opstod. Det havde betydet halvt så mange skader. Nu spredte røgen sig i stedet til det meste af hotellet, fortæller Steen Fabricius fra Hotel Viking.

Luk selv – eller få nogen til det
Kampagnen opfordrer til, at håndværkeren tager ansvar for, at alle huller bliver lukket. Om de gør det selv eller får et firma til det, må de selv om - bare hullerne bliver lukket.

Brandsikker.dk
www.brandsikker.dk kan du blandt andet se Esben Pretzmann og Ole Thestrup lukke huller og læse mere om, hvordan hullerne kan lukkes nemt, hurtigt og effektivt.

”Luk hullet” buldrer Ole Testrup, der spiller håndværksmesteren i kampagnefilmen. På sin joviale, men bestemte, facon forsøger han at banke sit budskab om brandtætning ind i hovedet på lærlingen, som spilles af Esben Pretzmann (kendt fra Drengene fra Angora og Live fra Bremen). Den tilsyneladende noget tumpede lærling er dog mere interesseret i at proppe pølser i munden end at høre om, hvor vigtigt det er at stoppe tætningsmateriale i huller efter gennemføringer.

Bag kampagnen "Luk hullet" står organisationerne Forsikring & Pension, Foreningen af Kommunale Beredskabschefer, Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut (DBI) og SikkerhedsBranchen Passiv Brandsikring.

For yderligere information, kontakt:
Christina Christensen, Forsikring & Pension
Ib Bertelsen, DBI – Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut
Bent Jensen, SikkerhedsBranchen Passiv Brandsikring